Corina Păun, tu știai că Rajko Djuric a spus că Guvernul României a furat banii romilor? Tu cu ce bani mă vei plăti?

Corina Păun, să nu mai încerci NICIODATĂ să mă amăgești, căci iată ce afirma Rajko Djurici, președintele IRU, la congresul al cincilea IRU din anul 2001, Praga: Germania a dat sume substanțiale pentru binele romilor repatriați în România, dar aceste fonduri au fost canalizate prin Guvernul României, iar romii simplii nu au văzut nici un penny din acești bani.

Tu, Corina, faci parte din acest Guvern, și încerci să mă păcălești așa cum C.N.C.R-ul m-a mai păcălit. Mi-au dat 3000 de lei pe traducerea Luceafărului, traducere la care eu am lucrat peste 20 de ani. Tu, Corina Păun, nu ai tradus niciodată nimic în limba romani, dar ai salariu anual și lunar ASIGURAT, mult mai mare decât ceea ce eu am primit de la Mihai Neacșu.

Tu, Corina Păun, NU ești romni, dar iei salariul pe care ar trebui să-l ia o romni sau un rom autentic, care poate explica și cerceta cultura și limba TRĂITĂ MOȘTENITĂ din sânul familiei. C.N.C.R. Romano Kher subminează identitatea romilor și le fură drepturile după sclavia de sute de ani, dând drepturile bănești și demnitățile înalte din Statul Român celor ca tine. Tu, Corina Păun, ești ROMÂNCĂ, nu ROMNI, tu nu ai moștenit nici un dialect rom, nu te-ai născut între romi. Pentru că eu am descoperit că în starea de țigănie au fost 10 rase diferite, tu ai putea fi orice.

Rajko Djurici a fost președintele mondial al falșilor romi din IRU, timp de 10 ani. Iar IRU este recunoscut de ONU. Deci, Rajko Djurici are informații de la cele mai înalte nivele. Iată captura de ecran de pe googlebooks:

CAM04340

CAM04341.jpg

Sursa: Will Guy, Between Past and the Future: the Roma of Central and Eastern Europe, p. 170, University of Hertfordshire Press.

Domnișoara Corina G. Păun, absolventă de filosofie, angajată a Guvernul României, la C.N.C.R. Romano Kher, îmi propune să mă plătească pe mine ca să traduc ceea ce scriu românii declarați romi puși de C.N.C.R Romano Kher. Scopul domnișoarei Corina G. Păun este acela de a-i salva pe angajații ne-romi ai C.N.C.R Romano Kher, care FURĂ banii contribuabililor români destinați romilor nativi.

Cu alte cuvinte, vrea să mă reducă la tăcere, cu o plată de nimic, despre care plată afirmă că, totuși, nu poate fi prea consistentă. Iată întreaga ei propunere jignitoare:

Corina G. Păun ”Vă mulțumesc pentru afirmațiile publice, domnule Cîrpaci. Mă supără pe moment, dar apreciez riscul pe care vi-l asumați scriindu-le. Impulsuri pe care unii nu au curajul să le facă decât în zona lor de confort, susținând un punct de vedere în funcție de importanța (valoarea, puterea, status-ul persoanei), numărul de persoane care au mai făcut-o…Să ne dea Dumnezeu sănătate să prindem vremurile când scrierile romilor si ale culturii rome vor fi redactate exclusiv în limba romani!  Contextele sociale, culturale nu pot fi șterse, dar pot fi schimbate. Mă refer la existența comunităților de romi vorbitori de limba romani și a celor nevorbitori de limba romani…și o știți și dumneavoastră. Dar, uite, vă propun un pas, pentru a ne apropia de acest ideal comun, ca noi, nevorbitori de limba romani, să nu ne speriem că suntem mai puțin romi la remarci ca cele de mai sus, iar dumneavoastră, nativii, să ne traduceți cu responsabilitate și sensibilitate în limba romani. Sper că nu vor apărea discuții referitoare la preț/pagină tradusă din limba română în limba romani, la timp sau priorități, dacă într-adevăr vrem să impunem limba romani. De va fi așa, mai bine să nu ne amăgim…Cu drag, Corina.

Să comentăm un pic situația. Tu, Corina, faci parte dintr-un sistem care URĂȘTE ROMII. Sub cuvânt că ne ajută, Guvernul României intenționat vă angajează pe voi, ROMÂNI (țigani ca categorie socială) din punct de vedere cultural, pentru a hotărâ voi în locul nostru. Acest lucru este recunoscut de Marcel Courthiade, într-o carte editată de același Guvern al României, Rom sau Țigan:

Pagina 239: ”în cele din urmă este foarte ușor de obținut de la aceste grupuri percepute ca țigani, dar care în esență nu sunt rromi (deși rebotezați rromi pentru o circumstanță politică corectă, declarațiile ce vizează neglijența lor referitoare la limba rromani, care de fapt niciodată nu a fost a lor. Deci este ușor de dedus că acești ”rromi! recent fabricați – și prin extensiune toți ”rromi”-, nu au nici un fel de dragoste pentru limba rromani)”. Poți vedea și captura de ecran a paginii din care am citat:https://rom4india.wordpress.com/2019/03/05/marcel-courthiade-spune-ca-tiganii-nu-sunt-romi/

Link google la cartea lui Will Guy

https://books.google.ro/books?id=lpBHAM3qafwC&pg=PA170&lpg=PA170&dq=Between+Past+and+the+Future:+the+Roma+of+Central+and+Eastern+Europe+and+ordinary+Roma+had+not+seen&source=bl&ots=d4szQxqPXs&sig=ACfU3U18J_uviB4Hq7QH1qD0zmzAJ9Ch4A&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwiWkfz4nZnjAhVxwMQBHWcQBzgQ6AEwAnoECAgQAQ#v=onepage&q=Between%20Past%20and%20the%20Future%3A%20the%20Roma%20of%20Central%20and%20Eastern%20Europe%20and%20ordinary%20Roma%20had%20not%20seen&f=false

https://www.facebook.com/groups/221628808255261/?multi_permalinks=742296519521818&comment_id=743394106078726&notif_id=1562172191325519&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s