Ciprian Necula – minte de față cu Mircea Alexandru că am sărit la Gheorghe Sarău. Dovada lui Sarău că nu este așa.

Cu ocazia lansării cărții lui Mirel Bănică, Bafta, Devla și Haramul, pe 2 Iunie, 2019, m-am întâlnit cu Ciprian Necula și Delia Grigore. Am ajuns împreună cu prietenul meu, Mircea Alexandru, soția și fiica sa, la lansarea cărții mai sus amintite. După ce am avut o scurtă discuție contradictorie cu Ciprian Necula și Delia Grigore, am început să urmăresc cu un interes aprins ceea ce autorul, Mirel Bănică, afirma despre cartea sa. După ce am ascultat discursurile prezentării cărții, Necula ne-a invitat să vorbim. Eu, Mircea, soția sa, și fiica lor, am mers la un suc. Nu voi descrie tot ce am vorbit cu Necula, ci doar cea mai mare MINCIUNĂ pe care am auzit-o la adresa mea și a lui Gheorghe Sarău.

Știe toată lumea că eu mă plâng că Ciprian Necula a sărit să mă bată, și a încercat să mă dea afară din Muzeul Romilor, în data de 8 August 2014. Nu am fost eu de vină, ci Necula. Motivul altercației a fost acela că eu încercam să îi explic lui Gheorghe Sarău și Necula că Ian Hancock nu știe bine limba romani. Necula mi-a spus plin de dispreț că eu sunt un nimeni, că el are doctorat, și că Ian Hancok este un zeu. Apoi eu l-am întrebat ce a scris el, și am arătat spre posterul cu chipul lui Nicolae Gheorghe, pe a cărui frunte scria Pakivalo. Eu eram sigur că Nicolae Gheorghe nu era rom (ceea ce el singur a recunoscut, de altfel). Era prima dată în viața mea când îl întâlneam pe Necula, din proprie voință, căci l-am apreciat mult cum vorbește la televizor. Dar, la televizor, toți sunt actori.

În momentul când eu i-am spus lui Necula, în dispreț, ”tu ce ai scris, Pakivalo?”, domnul doctor în sociologie, Ciprian Necula, a sărit cu pumnii la mine, mi-a strigat să ies afară din Muzeul Romilor (el mă invitase, la pomana guvernamentală a lui Nicolae Gheorghe, de care eu auzisem de abia atunci!). Gheorghe Sarău a fost și el de față la altercație, dar nu a intervenit.

Îmi cer scuze de la domnul Gheorghe Sarău, dar trebuie să fac publică această întâmplare, pentru că altfel voi fi învinovățit probabil în fața altora, pe nedrept.

Ciprian Necula, cu Mircea Alexandru de față, și cu soția acestuia, mi-a spus:

”Ce tot spui tu tuturor, și pe internet, că eu am sărit la tine să te bat? Nu este adevărat, eu am intervenit împotriva ta, că tu ai sărit să-l bați pe Sarău!”

Aceste cuvinte mincinoase le-a rostit Necula fără să clipească, cu o foarte mare naturalețe. Este un neadevăr, căci atașez în pdf aici Gheorghe_Sarau_La_Romano_Butiq_de_8_augu, mărturia domnului Gheorghe Sarău, în care descrie întâlnirea lui cu mine, mi-a luat și interviu. Iată cuvintele lui Sarău despre evenimentul din 8 August 2014:

”Nu în ultim rând, la eveniment a participat – deși nu l-a cunoscut pe Gheorghe Nicolae –
și lingvistul autodidact rrom, Nuțu Marian Cîrpaci, care a arătat că rodul muncii sale de peste 24 de ani (de la vârsta de 14 ani studiază, în mod independent, limbile indiene și consultă lucrări scrise în aceste limbi) va face obiectul unei “crestomații rrome”, adnotată de el, cuprinzând, pe întinderea a o mie cinci sute de pagini, texte inedite scrise în limbi indiene vechi (sanskrita), medii (prakrite – pali, saurasheni), și neo-indiene (limbile-surori ale limbii rromani), dar și în alte limbi, lucrarea – ce va fi editată, ca un pdf “multiprotejat”, de 8 Aprilie 2015, de Ziua Internațională a Romilor. Cum îl știu serios în lucru și în ceea ce își propune, cred că studiile rrome vor intra pe un nou făgaș,”drenat” de Marian Cîrpaci, vor cunoaște noi interpretări, nu numai la nivelul limbii, dar al întregului ansamblu cutumiar, istoric, cultural etc.”  sursa: https://www.academia.edu/7930252/Gheorghe_Sarau_La_Romano_Butiq_de_8_august_2014

Dacă eu aș fi sărit să-l lovesc pe domnul Sarău, ar mai fi scris dumnealui în acești termeni despre mine? Te rog să răspunzi, doctorule în MINCINOLOGIE, Ciprian Necula.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s