Cer Guvernului să schimbe RROM în ȚIGAN pentru Rudari, Băieși, Lăutari!

Acești ȚIGANI nu sunt ROMI, ci ȚIGANI care au spus limpede ONGIȘTILOR mincinos rromi, că ei NU sunt romi. Dar AM DOVEZI serioase că ongiștii ”RROMI” (în realitate români) au vrut ei să-i declare romi pe ȚIGANII RUDARI ca să aibe ei, ongiștii, accesul la banii trimiși romilor. Cum? Prin transformarea acestor ȚIGANI în masă de manevră. Acești ȚIGANI au furat identitatea și drepturile ROMILOR. ROMII fură în Comunitatea Europeană pentru că NU AU MAI RĂMAS FONDURI și pentru ei, fondurile ROMILOR fiind FURATE de ȚIGANI.

Iată dovada celor două încercări legislative propuse Camerei Deputaților, încercări care au eșuat din cauză că românii care au cerut schimbarea denumirii de ROM în ȚIGAN nu știau adevărul: că romii și țiganii sunt/au fost două popoare istoric, cultural și lingvistic diferite. Românii i-au confundat pe romi cu țiganii din cauza modului de viață asemănător: călători cu căruțele, corturari, etc. Diferențele dintre țigani și romi sunt uriașe, din TOATE punctele de vedere: istoric, cultural, lingvistic. Mai mult, ȚIGANII nu au auzit NICIODATĂ că romii se numesc ROM în limba lor, nici nu au știut că limba romilor se numește ROMANI.

1 milion de  români s-au declarat romi profitând de LEGIFERAREA GUVERNULUI

ONGiști ca Delia Grigore, Magda Matache, Gelu Duminică, Mihai Neacșu, Sandu Ion, etc…, prin acțiunile lor au distrus cultura și istoria romilor, furând-o, și obligând Guvernul să dea o lege care le permite să distrugă dialectele și identitatea romilor. Ascunzând adevărul despre diferențele istorice dintre romilor și țigani, acești ongiști români, falși rromi, au obligat Guvernul , să dea lege prin care oricare cetățean român să se declare pe proprie răspundere ROM, fără să fie nevoie de a indica dialectul învățat acasă, în comunitate. Dacă pentru dobândirea cetățeniei române se dă examen din limba română, pentru dobândirea etniei rrome, Guvernul permite oricui să își ASUME în mod fraudulos identitatea de rom, pentru a avea acces la funcții în Guvernul României, administrație sau cultura romilor.

2015: ActiveWatch solicită comisiilor Camerei Deputaţilor implicate în avizarea propunerii legislative a deputatului Bogdan Diaconu privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani” a persoanelor intitulate „de etnie romă” să respingă acest proiect.

Iată pdf-ul propunerii legislative TIGANII SUNT RUDARII, NU ROMII!

Sursa: http://www.cdep.ro/proiecte/2015/800/00/3/cl1012.pdf

https://adevarul.ro/news/societate/activewatch-solicita-respingerea-propunerii-legislative-revenire-denumirea-tigan-1_55412646cfbe376e35b0670b/index.html

2010: Guvernul analizeaza oportunitatea schimbarii denumirii de rom in tigan

Deputatul PDL Silviu Prigoana a elaborat o initiativa legislativa in care propune schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie roma din „rom” in „tigan”, la care Guvernul trebuie sa emita o opinie, premierul Emil Boc cerand date suplimentare dupa ce a constatat ca Academia sustine proiectul, informeaza Mediafax.Deputatul motiveaza necesitatea unei astfel de legi prin faptul ca termenul ‘”rom” genereaza confuzie pe plan international. „Sute de milioane de oameni de pe Planeta n-au studii filologice si de etimologie. Ei fac o asociere fireasca (si justa!) intre terminatia -ia / -(an)ia si tara (= natiunea ei) care are aceasta particula: Britania = brit + ania = „tara britilor, a englezilor”; Mauretania = maur + (et)ania = „tara maurilor”, deci Romania = rom + ania = „tara romilor”. E incorect. Se creeaza o falsa directionare”, sustine deputatul in motivatia propunerii legislative. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, Executivul a discutat, miercuri, despre formularea unui punct de vedere la initiativa deputatului, iar premierul Emil Boc a cerut o informare suplimentara dupa ce a constat ca, din zece institutii publice consultate pe aceasta tema, chiar Academia Romana sustine promovarea initiativei legislative. Astfel, in timp ce Academia Romana a transmis Guvernului ca sustine promovarea inititative legislative, Ministerul Culturii, Ministerul de Externe, Agentia Nationala pentru Romi, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Relatii Interetnice si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au aratat ca nu sustin propunerea deputatului. Dintre institutiile consultate de Guvern, Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor si Departamentul pentru Afaceri Europene au formulat o serie de observatii cu privire la proiect. Potrivit documentului dezbatut, miercuri, de Guvern si obtinut de Mediafax, Academia Romana a transmis Guvernului ca termenul „tigan” reprezinta „numele corect al acestei populatii transnationale”.

Institutiile care nu sustin initiativa deputatului au invocat rezolutii sau rapoarte ale Consiliului Europei, care recomanda folosirea termenului „rom”, dar si Memorandumul Ministerului Afacerilor Externe nr. D2/1094/2000, care a stabilit folosirea termenului de rom in paralel cu formulele alternative romanes/ gipsies/ romi/ tigani in corespondenta ministerului cu organizatiile internationale.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a comunicat Guvernului ca, in luna aprilie, a decis prin Hotarare a Consiliului Director ca inlocuirea termenului „rom” cu cel de „tigan” nu este justificata in mod obiectiv si rezonabil de un scop legitim.

Departamentul pentru Afaceri Europene a precizat, la randul sau, ca modificarea terminologiei in legislatia nationala nu ar contraveni legislatiei europene, insa ar avea consecinte la nivel european avand in vedere terminologia folosita la nivelul Uniunii Europene de catre organizatiile nonguvernamentale specifice si, mai ales, avand in vedere recomandarea Consiliului Europei de folosire a terminologiei „rom”.

Spre deosebire de Academia Romana, Ministerul Culturii arata ca nu sustine initiativa deputatului, deoarece „rrom” este „termenul corect stiintific”, reprezentand un cuvant vechi al limbii rromani, folosit dintotdeauna pentru desemnarea apartenentei etnice a rromilor.

„In Tarile Romane, inca de la prima atestare a rromilor, din 1385, semnalata tot in documentele unei manastiri, Vodita, termenul ‘atigan’, care a devenit mai tarziu ‘tigan’, desemna o stare sociala, aceea de rob, nicidecum etnia”, se spune in adresa transmisa Guvernului de catre Ministerul Culturii.

Ministerul de Externe a transmis Guvernului si observatia ca initiativa nu permite atingerea scopului invocat, respectiv de a pune capat confuziei generate pe plan international de similitudinea dintre numele Romaniei si al natiunii romane, pe de o parte, si romi, pe de alta parte.

„Daca o astfel de confuzie exista in randul cetatenilor straini, ea nu va fi eliminata prin inlocuirea termenului ‘rom’ in Romania, intrucat decizia autoritatilor romane nu va produce efecte pe teritoriul altor state. Prin urmare, cetatenii straini vor continua sa utilizeze termenul corespunzator celui utilizat actualmente in limba romana (de exemplu, ‘Roma’ in limba engleza, ‘les romes’ in limba franceza)”, precizeaza Ministerul de Externe.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-8052317-guvernul-analizeaza-oportunitatea-schimbarii-denumirii-denumirii-rom-tigan.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s