Marcel Courthiade înşeală romii și guvernul indian. Posibil ca la 20 noiembrie 1018 poporul Kalasha a fost luat în sclavie

Domnul Marcel Courthiade a îmbrățișat ideea unui profesor francez, Eric Meyer, că timpul invaziei lui Mohamed al Ghazna împotriva Indiei era momentul exact al exodului strămoșilor romi. El s-a bazat pe un text, Kitab al Yamini, în care sunt descrise invaziile și raidurile prințului Ghazni. Pentru a justifica acest presupus eveniment istoric, se invocă și un fragment din cartea Kitab-al-Yamini, în care se menționează că Mahmud al Ghazni a jefuit Kannauj, un oraș important de peste 50.000 de locuitori și, în 20 decembrie 1018, a capturat întreaga populație, "bogați și săraci, albi și negrii" [...] cei mai mulți dintre ei "notabili, artiști și meșteșugari", pentru a-i vinde, "familii întregi", în Ghazni și Kabul, conform Textului lui Utbi)
Toți cercetătorii țiganologi sunt de acord că detaliile pielea albă și pielea întunecată, sunt o dovadă că acei indieni au fost strămoșii romilor, deoarece numai romii au pielea întunecată sau albă. Acesta este un non-sens. Se știe că în India trăiește națiunea Kalasha, care aproape toți sunt albi, au ochi albaștri și sunt blonzi. Limbajul lor este Indo-Arian, dar ei cred că sunt descendenții războinicilor greci ai împăratului Alexandru cel Mare. În Kitab al Yamini nu există nici măcar o mică mențiune despre numele națiunii rome.
Cel de-al doilea argument potrivit căruia romii nu s-ar califica drept sclavi ai lui Mohamed al Ghazni, este acela că strămoșii lor au fost inferiori de castă și că nu li s-a permis să trăiască în orașele Indiei, conform
Legilor lui Manu.

Bibliografie

https://en.wikipedia.org/wiki/Kalash_people

Kalash_Girls);_Tahsin_Shah_04
Dr Marcel Courthiade (INALCO, I.R.U.), The Gangetic city of Kannauʒ : original cradle-town of the Rromani people, First published in „Linguistic and Oriental Studies from Poznań”
POZNAŃ 2003 Wydawnictwo naukowe pp. 273-286. later in „RROMS: FROM THE GANGES TO THE THAMES”
Mircea Itu, Julieta Moleanu, Cultură și civilizație indiană, p. 112, Editura Credis, 2003.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s