Marcel Courthiade înşeală romii și guvernul indian. Posibil ca la 20 noiembrie 1018 poporul Kalasha a fost luat în sclavie

Domnul Marcel Courthiade a îmbrățișat ideea unui profesor francez, Eric Meyer, că timpul invaziei lui Mohamed al Ghazna împotriva Indiei era momentul exact al exodului strămoșilor romi. El s-a bazat pe un text, Kitab al Yamini, în care sunt descrise invaziile și raidurile prințului Ghazni. Pentru a justifica acest presupus eveniment istoric, se invocă și un fragment din cartea Kitab-al-Yamini, în care se menționează că Mahmud al Ghazni a jefuit Kannauj, un oraș important de peste 50.000 de locuitori și, în 20 decembrie 1018, a capturat întreaga populație, "bogați și săraci, albi și negrii" [...] cei mai mulți dintre ei "notabili, artiști și meșteșugari", pentru a-i vinde, "familii întregi", în Ghazni și Kabul, conform Textului lui Utbi)
Toți cercetătorii țiganologi sunt de acord că detaliile pielea albă și pielea întunecată, sunt o dovadă că acei indieni au fost strămoșii romilor, deoarece numai romii au pielea întunecată sau albă. Acesta este un non-sens. Se știe că în India trăiește națiunea Kalasha, care aproape toți sunt albi, au ochi albaștri și sunt blonzi. Limbajul lor este Indo-Arian, dar ei cred că sunt descendenții războinicilor greci ai împăratului Alexandru cel Mare. În Kitab al Yamini nu există nici măcar o mică mențiune despre numele națiunii rome.
Cel de-al doilea argument potrivit căruia romii nu s-ar califica drept sclavi ai lui Mohamed al Ghazni, este acela că strămoșii lor au fost inferiori de castă și că nu li s-a permis să trăiască în orașele Indiei, conform
Legilor lui Manu.

Bibliografie

https://en.wikipedia.org/wiki/Kalash_people

Kalash_Girls);_Tahsin_Shah_04
Dr Marcel Courthiade (INALCO, I.R.U.), The Gangetic city of Kannauʒ : original cradle-town of the Rromani people, First published in „Linguistic and Oriental Studies from Poznań”
POZNAŃ 2003 Wydawnictwo naukowe pp. 273-286. later in „RROMS: FROM THE GANGES TO THE THAMES”
Mircea Itu, Julieta Moleanu, Cultură și civilizație indiană, p. 112, Editura Credis, 2003.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s