Daniel Rădulescu : ”EU SUNT STATUL”

 

IMPRESII DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU SECRETARUL DE STAT DANIEL RĂDULESCU

Ieri am fost în audiență la domnul secretar de stat, Daniel Rădulescu, directorul Agenției Naționale pentru Romi(http://www.anr.gov.ro), braț întins romilor de Guvernului României. Din discuțiile oficiale cu acest domn, în cabinetul său, am auzit următoarele lucruri declarate de dânsul:
-dumnealui, Daniel Rădulescu nu reprezintă romii, ci pe sine, că așa l-a învățat bunicul său. A mai spus că el este un FURNIZOR DE SERVICII, și că el vorbește de la înălțimea funcției sale ca un GAJO, nu ca rom. După câteva minute, domnul Daniel Rădulescu a declarat că el însuși este Guvernul României. Chiar a făcut un gest autoritar, bătându-se cu pumnul în piept. După alte câteva minute, a mai declarat că REPARAȚIA PENTRU CEI 500 de ani de sclavie a țiganilor este încheiată, pentru că măsurile luate de Guvernul României în această privință au fost un succes total.
Din aceste cuvinte contradictorii ale sale ajung la următoarele concluzii:
-domnul Daniel Rădulescu, deși pe baza asumării etniei rome a ajuns secretar de stat pentru romi, nu reprezintă doleanțele romilor, ci dorințele Guvernului României.
Țin să-i reamintesc că dumnealui NU este rom, nu are nici o dovadă a originii sale, căci noi, romii de tradiție susținem că cine nu știe un dialect rom de acasă, nu este rom!
Conform legilor drepturilor omului, este o infracțiune să declari o etnie dacă nu poți aduce dovezi ale apartenenței tale culturale la acea etnie. Ori, domnul secretar de stat Daniel Răducanu nu este rom, a spus-o singur ieri, și a mai declarat că nu există o cultură romă! E și normal să nu știe, din moment ce el nu aparține culturii rome. A ironizat chiar importanța limbii romani, spunând că el nu crede când eu am declarat că elevii romi nativi ar putea să aibe o atracție mai mare către carte, dacă Ministerul Învățământului ar publica manuale în dialectele rome, nu în limba inventată de ROMÂNUL Gheorghe Sarău. Daniel Răducanu mi-a replicat că școala în România e egală pentru toți, iar eu i-am spus că glasul romilor trebuie ascultat, că Gheorghe Sarău a IMPUS un dialect INVENTAT de el, botezat pompos DIALECT NORMAT. Nu are dreptul Gheorghe Sarău să corecteze și să normeze.
Când i-am spus că Gheorghe Sarău a zis că doar IRU poate schimba alfabetul impus de Marcel Courthiade în România, el a zis că nu știe despre această situație NIMIC, că nu este domeniul său.
-încă de la începutul discuției, domnul Daniel Rădulescu mi-a spus că el impune regulile discuției, că mă aflu în biroul lui. Eu nu am fost de acord cu acest sistem nedemocratic impus de el.
În încheiere, am ajuns la două concluzii:
-ori că Guvernul vrea să oprească reparația pentru cei 500 de ani de sclavie, reparație care a constat în principal din acordarea de locuri speciale pentru romi la facultăți și școli, eu fiind o victimă a acelei reparații, bazate acum 13 ani pe principiul DISCRIMINĂRII POZITIVE.
-sau domnul Daniel Rădulescu vrea dumnealui să propună încheiera reparației.
Reparația dată de Guvern NU are REZULTATE, copii romi NU merg la școală pentru că NU au nici un ajutor real de la Guvern. Acești copii care azi nu merg la școală sunt infractorii de mâine.
Ar trebui verificat dacă Guvernul SUA a procedat la fel cu urmașii actuali ai negrilor sclavi.
Dacă Guvernul României a pus VĂTAFI NEO-MEDIEVALI în funcții boierești, adică l-a CĂFTĂNIT pe domnul Daniel Rădulescu, asta nu înseamnă că SECRETARII DE STAT RRROMI ÎN CAFTAN, pot să hotărască soarta și cultura romilor!
Referinţă Bibliografică: 
Impresii după întâlnirea cu secretarul de stat Daniel Rădulescu / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2700, Anul VIII, 23 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

 

 

 

http://confluente.org/marian_nutu_carpaci_1527055767.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s