CNCR Romano Kher propune, Gheorghe Sarău dispune. Conferința LIMBA ROMANI: BARIERE ŞI OPORTUNITĂŢI

Domnule Mihai Neacșu, director al CNCR, ați cheltuit o mulțime de bani din fondurile publice pentru realizarea conferinței.

În raportul conferinței, citesc că ”CNCR-RK propune crearea unui grup de lucru în vederea simplificării alfabetului.” Dar Gheorghe Sarău DISPUNE

„Ei (cei cațiva rasisti rromi, gălăgioși și care au împuțit rețeaua Confluențe literare cu dejecții la adresa mea, pe blogurile lor personale etc.) spun ca vor sa scrie in alfabet românesc…(!), că vor ca în școli să se renunțe la limba rromani comună, ci să se facă manuale pe cele 4 dialecte…Asta va fi poate in mileniul 33.”

Vă felicit domnule Mihai Neacșu pt. titlul conferinței inspirat ales: BARIERE (cenzură pt vorbitorii nativi din afara armatei lui Ghoerghe Sarău) și OPORTUNITĂȚI pt. cei care acceptă sistemul opresiv impus de Gheorghe Sarău.

Practic Gheorghe Sarău reinstaurează DICTATURA COMUNISTĂ împotriva căreia eu am luptat în Decembrie 1989. Gheorghe Sarău ROMÂNUL impune ȚIGANILOR cum să vorbească și să scrie copiii lor.

Domnule Mihai Neacșu dumneavoastră știți că Gheorghe Sarău a declarat deschis în manualele editate de Ministerul Educației că dialectul căldărăresc este INCORECT, și trebuie renunțat la el?

Impresiile mele despre conferința organizată de CNCR Romano Kher

-nu înțeleg de ce au fost chemați să vorbească următoarele persoane: Dana Varga, Daniel Rădulescu, Gheorghe Răducanu. Nu scriu aceste rânduri din desconsiderare față de lacrimile doamnei Dana Varga, dar era o conferință pe teme lingvistice. Nu înțeleg ce au scris și cercetat în domeniul limbii și istoriei romilor, domnii Daniel Rădulescu, Sorin Mihai și Gheorghe Răducanu. Pur și simplu cele patru persoane au ocupat timp prețios din timpul dedicat dezbaterilor lingvistice. Eu nu am fost invitat să vorbesc, dar am fost cenzurat să nu mai țin pancarta la vedere,  pe care scria: SARĂU DISTRUGE DIALECTUL CĂLDĂRĂRESC.

Adrian Pădure și butoiul țiganului d(i)og(ene)ar

Nu știu ce ar avea Scooby Doo cu lingvistica, afara de faptul că verbul bash din Romani înseamnă și limbă, dar și a lătra în Sanscrită. Nici furtuna de cuvinte încrengate a dumnealui nu le înțeleg:

”De asemenea, a fost definită diferența dintre limba romani comună și limba romani standard. O întrebare ridicată de lectorul Cristi Pădure a fost aceea dacă ne putem raporta la limba romani standard ca la un dialect nou al limbii romani, înțeles și promovat de elitele intelectuale.”

Nu există o limbă rromani comună. Pentru simplul fapt că nu avem UN TRATAT DESCRIPTIV al acesteia. Limba rromani standard din nou nu există, din același motiv, CĂ nu este descrisă ÎNTR-O CARTE de creatorii ei, Marcel Courthiade și Gheorghe Sarău. Fundamentul pe care este bazată această limbă inexistentă este teoria straturilor, o teorie rasistă pe care eu am combătut-o oficial: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2122&artikel=6724781

Gheorghe Sarău nu are semnăturile tuturor romilor nativi în care aceștia i-au cerut să le facă el o limbă literară sau comună. Limba standard DISTRUGE IDENTITATEA LINGVISTICĂ  a tuturor romilor vorbitori nativ.

Mihai Neacșu tu și echipa CNCR Romano Kher știați că Gheorghe Sarău nu va fi de acord cu schimbările alfabetului și predarea dialectelor, dar ați vrut să punctați doar conferința, care era în program, și să cheltuiți bani publici destinați culturii rome.

Cine propune nu dispune. Dispune un român numit Ghoerghe Sarău cultura țiganilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s