Utopia lui Gheorghe Sarău

Limba ”comună” a țiganilor inventată de un albanez și un român, adică Marcel Courthiade și Gheorghe Sarău, nu este vorbită de nici un grup rom tradițional. Cei doi lingviști ca să își ascundă neputința de a înțelege complexitatea dialectelor rome, au creat un amalgam de neînțeles.

Gheorghe Sarău nu ne-a întrebat pe noi, romii tradiționali, dacă vrem o limbă comună. El nu are semnăturile a 1 milion de vorbitori din Europa. Ar fi bine să încheie experimentul ăsta hitlerist în care au loc doar români care nu știu vreun dialect de acasă, ca să nu-l poată contrazice pe Zeul Gheorghe Sarău. El, Sarău, pune doar profesori ne-romi tocmai ca să ducă în eroare lumea. Un ne-vorbitor de unde ar ști  unde a greșit Sarău? Dar eu știu…pe blogul meu vedeți toți ce prostii debitează.

Când doi romi din neamuri diferite sau sub-grupe diferite ale aceluiași dialect se întâlnesc, ei nu pot vorbi în limba romani! Ei vor vorbi în limba română. Este un fapt cunoscut de toată lumea. Deci, dacă romii nu se înțeleg între ei, cum ar putea fi construită o limbă comună? Utopia lui Gheorghe Sarău este motivată de banii dați de Guvernul României.

Toți profesorii de romani făcuți de Sarău nu sunt valabili! Diplomele purtând semnătura lui Gheorghe Sarău nu sunt valabile. Romii nu vorbesc limba inventată de românul Gheorghe Sarău.

Gheorghe Sarău nu este rom, nu a moștenit un dialect viu, cum ar putea deci să înțeleagă complexitatea, diferențele, asemănările a peste 1000 de dialecte rome vorbite în întreaga lume?

Iată cum traduce Biblia domnul Gheorghe Sarău

Fecioara Maria s-a născut odată cu Iisus, și l-a îmbolnăvit!

O Lùka , II: 7. Thaj voj biandili pe Anglutne Biandile Rakles, xurăvdăs Les thaj paślilăs Les anθ-jekh bakrănqo sovipnasqo than…

Traducere fidelă după doctor în spoitorească, Gheorghe Sarău: Și ea s-a născut al său primii ei s-au născut pe copil, l-a îmbrăcat și l-a zăcut într-un loc de dormit al oilor…

Gheorghe Sarău, Biblikane kidipen teksturenqo anθ-i rromani ćhib Culegere de texte biblice în limba rromani Editura Kriterion Bucureşti, 2002

2 gânduri despre „Utopia lui Gheorghe Sarău”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s