Lui Mihai Neacșu nu-i plac cerșetorii romi, de aceea îi este rușine că este din România.

Mihai Neacșu, directorul Consiliului Național a Culturii Romilor a dat un interviu revistei Vice, în care declară următoarele:

VICE: S-au absorbit multe fonduri pentru romi de către ONG-uri, dar și de către instituții publice, ca cea pe care o conduceți. Puţini bani au ajuns, însă, „în viața” beneficiarilor. 
Mihai Neacşu: Da, este adevărat. Statul român, împreună cu instituţiile pentru romi şi cu cele româneşti nu și-au făcut bine treaba, trebuie găsită o abordare la firul ierbii, să se lucreze intens cu comunitățile de romi.

VICE: Aţi avut vreodată de suferit din cauza celor din jur, aţi fost discriminat? 
Mihai Neacșu: Am suferit în Franţa, unde i-am văzut pe romi la cerşit și i-am auzit pe români cum își povesteau infracțiunile şi mi-a fost ruşine că sunt din România.

VICE: Dar puteţi vedea și faptul că, în unele cazuri, mai ales ales ale cerșetorilor, sistemul a hrănit masiv situația lor și nu le-a oferit portițe de scăpare din mizerie?
Mihai Neacșu: Pe lumea asta, domnişoară, responsabilitatea este, în primul rând, individuală. Nu cred că cerşitul şi fărădelegile ar trebui să reprezinte o opțiune. Munca reprezintă. (n.r. – mai ales când ai picioarele rupte de mic, ca să fii bun doar la cerșit)

Felicitări reporterei Oana Moisil pentru întrebarea DEMONICĂ pusă lui Mihai Neacșu. Să analizăm pe rând cele spuse de Mihai Neacșu:

1-Transferă vina furatului pe români, dar nu specifică etnia, deși anterior recunoaște că e vorba de romii cerșetori.

2-Lui Mihai Neacșu îi este RUȘINE că este din România. Dar, România îi PLĂTEȘTE salariu de director al Culturii Rome.

3- Aruncă vina pe Statul Român că nu și-a făcut bine treaba privind banii care s-au furat de NIMENI-ONG, deși Statul Român a dat banii ONGeurilor rrome compuse din ne-romi.

În încheiere vreau să informez cititorul că Mihai Neacșu, director CNCR a permis publicarea unei cărți cu fonduri Guvernamentale în care se spune că limba romani NU este a romilor. Numele cărții este De la victimizare la conştiinţa cetăţenească: calea pentru integrarea romilor, publicată de Centrul Naţional de Cultură a Romilor, editura Amare Rromentza, Bucureşti, 2014.  

Când l-am întrebat pe Mihai Neacșu de ce a permis publicarea unei astfel de cărți, el s-a înroșit și a zis că vrea să vadă rezultatul disputelor care se vor isca.

Mihai Neacșu NU este rom. Căci nimeni niciodată nu a vorbit limba romani în familia sa.

Articol Vice: https://www.vice.com/ro/article/bmz883/romii-de-la-gala-de-excelenta-sunt-romani-mai-buni-ca-tine-229

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s