Lavinia Mihaela Pencea- cum am cunoscut o ROMÂNCĂ care se dă țigancă, profesoară la catedra de romani a Universității București

Pe domnișoara Lovinia Mihaela Pencea, româncă, asistentă la catedra de romani, am cunoscut-o acum vreo 7 ani, la o șicoală de vară de limba rromani. Ei, și dumneai dădea examen la romani cu domnul Gheorghe Sarău. Și nu știa. Așa că m-a rugat pe mine să o ajut. Am fost binevoitor, și am scris cu mâna mea pe testul ei ce trebuia. Repet, am scris EU, cu mâna mea de țigan, un text ÎNTREG în limba romani. Adică, testul pe care Gheorghe Sarău l-a dat domnișoarei Pencea.

Peste câțiva ani, adică în 2015, am văzut-o asistentă la catedra de romani, predând, chipurile verbul a învăța: sikavel-el arată, el indică. Și toți studenții dumanei, inculți, repetau dupe dânsa. Nici unul nu știa că verbul corect este sikiarel, nu sikavel. I-am atras atenția, dar dumneai a protestat pașnic, îmbuljorată-n obraji. Până la urmă ea a tăcut, iar eu am plecat dreacu din sexia de romani.

Am înțeles că Lavinia Pencea declară că este țigancă. Vrem și noi, școala Indo-Romani Vidyalaya, să vedem cine din neamul ei știa țigănește.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s