Un al doilea Holocaust al romilor? Înălțarea extremei drepte în Europa de Est

Astăzi este ziua de 2 august, ziua în care comemorăm 7,5 milioane de romi care au fost pierduți în Sārmudaripen sau Holocaustul de romi (cifrele obișnuite „oficiale” citate sunt subestimate masiv: diferența dintre populația romă a Europei înainte și după epoca nazistă este în jur de 7.5 milioane). Pentru mine este întotdeauna un moment emoțional, deoarece un număr de rude, inclusiv tatăl mamei mele, au fost pierduți în acea perioadă a istoriei, care a avut un efect profund asupra familiei mele. Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că gândurile mele se îndreaptă spre tema prejudecăților anti-rome și faptul că, departe de a fi dispărut în cei 73 de ani de la evenimentele tragice dar și  eroice din 2 august 1944, o asemenea ură este din nou în creștere.

Recent am fost angajată într-un război de cuvinte pe social media cu unii dintre susținătorii acestor politicieni supărați, încercând să contracareze unele dintre minciunile malefice și propaganda anti-romă pe care le-au provocat. În acest articol, sper să ilustrez cât de toxice sunt atitudinile și propaganda lor, citând câteva minciuni pe care au căutat să le răspândească. Inițial, unii dintre ei au fost destul de șocați să descopere că pot să înțeleg limba bulgară, când au crezut că dacă nu folosesc engleza, acest lucru le va permite să își exprime sentimentele rasiste. Prin urmare, am tradus lucrurile care au fost spuse inițial în limba bulgară și am reprodus ceea ce s-a spus în engleză :
„Ei poartă haine tradiționale. Limbajul lor îi exclude, de asemenea. Unii dintre ei au, de asemenea, fețe care arată foarte de „indian”, care, de asemenea, ajută. ” (Ei bine, scuza-ma! Deci nu am voie sa imi port hainele traditionale, sa vorbesc romani si sa „arat indian” ???) „Camerele de gaze – Singura soluție la problema țiganilor” „Ceea ce aveți nevoie  dvs. și oamenii voștri este exodul înapoi în India.” Sau pe fundul Mării Negre, este alegerea ta. ” „Părinții țigani sprijină fiicele lor de 14 ani să facă sex și să rămână însărcinate, astfel încât să poată beneficia de bunăstarea bonusului pentru un alt copil”. „Țiganii miros rahatul … și își vând copiii pentru bani” „Țiganii sunt definiția exactă a unui Untermensch. Parazitii F * cking. ” (Oamenii, arătând ideologia nazistă puțin cam flagrant, nu-i așa, prieteni?) „Bulgarii, ar fi trebuit să distrugeți cartierul lor subuman” „Deportați-i acum în India, de ce îi tolerăm? De ce să vă îngrijorați să-i integrați? Trimiteți-i pe acești paraziți din Bulgaria! ” „Știu că singura soluție la problema țiganilor este de a-i extermina sau de a-i deporta masiv. Dar nu văd cum se va întâmpla în viitorul apropiat cu această societate actuală tolerantă și retardată în care trăim. F * ck UE. ” „Animalele repulsive” „Animalele au mai multă igienă decât țiganii” Literalmente mănânci din deșeuri și violând fetițe după ce le-ai bătut până la moarte. Sprijiniți terorismul și, cu mai multă acuratețe, susțineți ISIS și preluarea islamică în Europa „.

Bineînțeles, am contracarat fiecare dintre aceste prostii cu dovezi, ne-am explicat legile noastre de igiena rituală și cât de greșit este total stereotipul „țiganului murdar”, am descris legile stricte ale moralității sexuale (considerate represive de multe gādje, ci de noi, Moralitatea) – și în ceea ce privește acuzația ridicolă că suntem teroriști islamici, ce să spunem cineva ca mine, care practică vechea religie a romilor și, prin urmare, practic hinduismul bazat pe ahimsa, non-violentă! Dar, desigur, astfel de oameni nu înțeleg  micile detalii, cum ar fi fapte și logică, pentru a împiedica prejudecățile și dorințele lor de sânge, așa că mi s-a spus:

„Du-te și fii un tigan murdar în India. Nimeni nu te place aici. Poporul tău este cel mai neînsemnat gunoi pe pământ „Uite, oamenii tăi sunt cel mai mare gunoi de pe pământ, pentru un motiv. 90% dintre țigani nu au o igienă de bază, iar aici vorbești cu totul amuzant și rahat.(Cu alte cuvinte, cum îndrăznesc să contrazic o persoană albă ?!)„India vă așteaptă. Du-te să-ți practici cultura stradală. Nenorociții!“(Și apoi amenințările reale au început …)„Fiți atenți doar în următorii ani””Nu vrem să integrăm țiganii, vrem să-i scoată din țara noastră pentru totdeauna! Nu putem trăi cu aceste animale murdare. Sper că se va întâmpla un viitor război civil, ca să mă implic personal în masacrarea țiganilor! „”Înainte ca Europa să devină multinațională, va exista război mondial 3 !!!! Și țiganii vor fi șterși, pentru că toți îi disprețuiesc „.

Firește, am raportat toate acestea ca un discurs anti-țigănist de ură. Am făcut prima plângere cu mai mult de o lună în urmă. Dar s-a întâmplat ceva? Tu ce crezi? Oamenii aflați la putere în societatea gādjikani dau doi lei pe noi? Hah. Ei ne vor plecați din Europa, la fel de mult ca și cei din extrema dreaptă, însă sunt mai subtili exprimându-și  rasismul.

Author: Natalia Ivend, PhD in Romani language and traditions, Indo-Romani Vidyalaya, the first Roma University founded by native Roms in their European history.
 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s